Mail: hans.zeelenberg@gmail.com?subject=Reactie op het bouwproces

B o u w e n     i n     B a r l o

L.U.: zondag 01-08-2021 / 10.52 uur                                                                                                                                          HazeSoft-2020

Op donderdag 23 april  kregen wij een eerste opzet aangeboden.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door veel glas en een sterke relatie tussen binnen en buiten. Vanaf het woongedeelte is er volledig zicht op de tuin met een doorkijkje over de Zilverbeek en de daar achterliggende landerijen. 

Vanuit de keuken is er tevens zicht op de voorzijde: zo kun je zien wanneer er iemand aankomt en heb je zicht op de Markerinkdijk.

 

Om te voorkomen dat de woning vanaf de straat lijkt op een soort "aquarium", is de keuken ruim 6 meter t.o.v. de voorgevel naar achteren geplaatst en is er een patio ontworpen zodat de privacy gewaarborgd blijft.


De diepe luifel voor de keuken vormt een natuurlijke, passieve zonwering. Tevens vormt dit de overkapping van de entree die doorloopt als overkapping van de carport en de ingang naar het portaal.

De hoofdslaapkamer vangt de ochtendzon en zit aan de privacy-zijde. Het overdekte terras aan de achterzijde is georiënteerd op het noord-oosten (de avondzon in de rug) en biedt een vergezicht over de weilanden.

Het ontwerp